Όλο το έθνος προσκυνάει,σώβρακα και φανέλες..

Το είδαμε και αυτό λοιπόν. Όχι πως δεν το ξέραμε ότι γίνεται, αλλά τώρα το έχουμε και ζωντανά να μεταδίδεται απο όλα τα κανάλια της Κύπρου (και του εξωτερικού ελπίζω). Ένας μεσήλικας να κείτεται στο έδαφος άγρια δαρμένος απο όχι 1, ούτε 2 αλλά 5-6 «οπαδούς» της αντίπαλης ομάδας. Και ο μικρός γιος του να τον βλέπει στο έδαφος ανήμπορος να τον βοηθήσει.

Νάι φίλοι μου, επειδή ήταν οπαδός άλλης ομάδας.

Ο άνθρωπος πήγε να δει μπάλα και κατέληξε στο νοσοκομείο. Τώρα να μπω στο λούκι να σχολιάσω και να χαρακτηρίσω αυτούς που το έδειραν, είναι ανώφελο. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι είναι τα τελευταία δείγματα ανθρώπινης ύπαρξης, με δείκτη νοημοσύνης λίγο ποιό πάνω απο το 40, που μόλις τους επιτρέπει να αναγνωρίζουν το όνομα τους και την ανάγκη τους για αποχωρητήριο και φαΐ.

Στερεότυπο μεν, αληθινό δε, όσοι ασχολούνται με τέτοιο τρόπο με τα σπορ, μόνο ηλίθιοι μπορεί να είναι ή παλαιολιθικά πρωτόζωα που χάρη θα μας έκαναν όλους να πιαστούν αγκαλιά και να πέσουν απο κανένα γκρεμό, φωνάζοντας το όνομα της ομάδας τους, για να ξέρουμε να κρατάμε σημειώσεις.

Στην Κύπρο βλέπετε, έχουμε όλοι μια πολύ ιδιαίτερη ικανότητα να προσδιορίζουμε καταστάσεις και επίθετα όπως μας συμφέρει χωρίς ποτέ να κοιτάμε τα μαύρα μας τα χάλια.

hspace=2Δηλαδή μου κάνει εντύπωση, κανένας μα κανένας δεν συγκινήθηκε, ούτε βγήκε στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομία που δέρνει αβέρτα, όποιον της καπνίσει. Κάθονται όμως και διαδηλώνουν και δέρνονται, για τα πέναλτι και τα οφ-σαιντ. Ως εκεί φτάσαμε λοιπόν, άρτων και θεάματα, σε λίγο θα μπαίνουν στην μέση του γηπέδου και να σφάζονται για 3 πόντους στην βαθμολογία.

Έχουμε επίσης την ικανότητα να κρίνουμε και να αποκαλούμε τους Τούρκους, τους Αμερικάνους και τους Εγγλέζους, βάρβαρους, ενώ εμείς οι ίδιοι συμπεριφερόμαστε (και ανεχόμαστε να μας συμπεριφέρονται) σαν ζώα!!

Τώρα θα μου πείτε «Καλά ρε φίλε, καταδικάζεις μια ολόκληρη χώρα, για 5-10 άμυαλους».

Αυτοί οι 5-10 άμυαλοι, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με παλαιοντολιθικούς τρόπους και αξίες, μόνο και μόνο επειδή τους ανεχόμαστε. Να μήν αναφέρω το γεγονός του ότι μεγαλώνουν με παιδίες που η βάση τους είναι να δέρνουμε όποιον διαφωνεί ή ανοίκει στους “άλλους” (είτε αυτοί είναι ομάδα είτε αυτοί είναι κόμμα κλπ).

Ποιος κάνει ποτέ κάτι για αυτές τις καταστάσεις;

Κανένας!

Γιατί, απλούστατα αφού όλες τις πτυχές της κοινωνίας της Κύπρου, τις κατακρατούν οι ίδιοι πολιτικοί – κεφαλαιοκράτες. Με λίγα λόγια, η τεχνική του «κόρακας – κοράκου μάτι εν φκάλλει» επιβάλλεται και ενισχύεται σε απο όλες τις πλευρές.

Δηλαδή πάντα όλο και κάποιος πλούσιος – συγγενής πλουσίου – γνωστός πλουσίου κλπ., θα υπάρχει στην μέση και έτσι ποτέ κανένας δεν θα πληρώνει την νύφη.

Όσοι νομίζουν ότι ζουν σε πολιτισμένη και οργανωμένη κοινωνία, πλανώνται πλάνη οικτρά (Καραμανλή-βάις).

Όλα είναι ανεξέλεγκτα και αιωρούμενα. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα πάρει στους ανεγκέφαλους, άχρηστους να το καταλάβουν και να αρχίσουν να κάνουν ότι γουστάρουν και να κάνουν την Κύπρο πραγματική ζούγκλα.

Για να καταλήξω πάλι στο θέμα μας, όλα τα αρνάκια-φίλαθλοι των ομάδων (αυτοί ντε που όταν τους ρωτάς «Νικήσατε» σε κοιτάνε με βλέμμα τρελής αγελάδας και σου λένε «Όχι ρε φίλε, αλλά εδέραμε στο ξύλο») έχουν καταλάβει (σχεδόν, είπαμε δεν είναι και πολύ έξυπνοι) ότι κανείς δεν πρόκειται να τους πειράξει όταν μετατρέπουν το γήπεδο σε Βοσνία- Ερζεγοβήνη. Και για αυτό το λόγο έτσι ακριβώς κάνουν. Και όλα για μένα ξεκινούν μέσα απο τα σωμάτια και δεν είναι μεμονωμένες καταστάσεις.

Ποίος την πληρώνει; Ο απλός ο κόσμος που γουστάρει να βλέπει ποδόσφαιρο.

Όσοι θυμούνται το παλιό καλό κλίπ απο το «Αμάν» που πάει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Με συγχωρείτε, γιατί σπάτε το αυτοκίνητο.

Χούλιγκαν: ΕΠΕΙΔΗ ΈΧΕΙ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Δημοσιογράφος: Εεεε, ναι μα αυτό τι σημαίνει;

Χούλιγκαν: ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΜΕ!!!

Δημοσιογράφος: Ε ναι, μα γιατί!

Χούλιγκαν: ΑΝΤΕ ΠΑΑΑΑΛΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ!!

Δημοσιογράφος: Εεεε, και ποιος το λέει ότι πρέπει να σπάμε τα αυτοκίνητα με αθηναϊκές πινακίδες;;;

Χούλιγκαν: ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ. Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΣΟΥΓΙΑΣ, Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ Ο ΓΚΟΝΤΖΙΛΑΣ.

Δημοσιογράφος: Ααα, κατάλαβα…

Με αυτή τη λογική κυκλοφορούμε φίλοι μου. Ενώ οι υπεύθυνοι μας πουλάνε μούφες και μας φανατίζουν για ομάδες, πατρίδες, θρησκείες, παρατάξεις και άλλα συναφή, ενώ είναι φανερό ότι ιδανικά σαν τα ποιό πάνω έχουν εξαλειφθεί απο καιρό. Τους συμφέρει όμως να ικανοποιούν το αίσθημα των άβουλων ορδών του λαού προς το συμφέρον τους.

Στην Κύπρο, λοιπόν, την χώρα του Σταρχιδισμού και του ΘέλωναγινωΣανΚαλαμαρασΗΤουλαχιστονΣανΑμερικανος, έχουμε την εκπληκτική ικανότητα να ασχολούμαστε με μαλακίες και να σκοτωνόμαστε για αυτό, ενώ η προσωπική μας οικονομία και το μέλλον μας φαντάζει όσο αβέβαιο και σκοτεινό όσο ποτέ.

Που είσαστε στις εκλογές τι έχει να γίνει…

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του ξυλοδαρμού εδώ

3 comments

  1. ‘Ego dystixos i eftyxos den eimai kai idiaitera fan tou podosfairou (den exo paei pote se match) alla opos les kai esy (me ta akrivei sou logia) oti kai na poume, opoio sxolio kai na ginei dystixos i katastasi tha paramenei panta i idia. Efoson mesa se afto to “koloxorio” den ginontai paradeigmatikes timories, epeidei akrivos o enas einai plousios i syggeneis kapoiou, ola afta ta fainomena den prokeitai pote ma pote na eksaleifthoun. Me thlivei idiaitera pou tha to po alla den prokeitai na allaksei afti i katastasi. Hopefully, in the distant future (in a galaxy far far away) kapote na allaksoun oi katastaseis…. mexri tote apla tha eimaste theates aftwn twn symbantwn..’

  2. ‘Joshua, episis se enimerono oti to video link ston ξυλοδαρμο den einai active pleon. Poly pithano na to exoun kanei delete apo to database tous giati to epsaksa ligo kai den vrisko pleon to video auto.’

  3. ΚΩΣΤΑΣ Ο ΦΩΤΙΑΣ

    ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *