Οι Έφεδροι

Εμπήκα σπίτι που την δουλεία το απόγευμα.

Στο πάτωμα της εξώπορτας, είδα το γνωστό, γκριζο-άσπρο χαρτάκι με το σήμα της Ε.Φ.

Το Φ.Α.Π μου, να πάω να χρεωθώ για έφεδρος.

Η αλήθκεια εν ότι έπιανναν με τηλέφωνο που την αστυνομία για να πάω να το παραλάβω, αλλά εν είχα χρόνο.

Πότε η δουλεία, πότε κανένα πολλά καλό βιβλίο που εδίαβαζα, πότε κανένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, πότε η υπερβολική ζέστη.

Ούλλοι πολλά σημαντικοί λόγοι που με αποτρέπαν που το να πάω να παραλάβω το χαρτί που θα σηματοδοτούσε την επανένταξη μου στις τάξεις της Ε.Φ.

Τωρά εννα περιπαιζούμαστε;

Ποίος θέλει να πηαίννει έφεδρος;

Εγω επάεννα 7 χρόνια. Αφήκαν με, με το ζόρι (πραγματικά με το ζόρι, σάννα τζιαι εν τον Ράμπο που είσιεν να χάσουν) να φύω για ένα χρόνο στην Αγγλία για σπουδές τζιαι τωρά επεριλάβαν με πάλε.

Πραγματικά πολλές φορές εν θωρώ λόγο σε τούτο το θέατρο.

Επειδή εν θέατρο που παίζουμε ούλλοι όσον αφορά το εφεδριλίκι. Για να μέν πω, γενικά για τον στρατό.

Οι παραπάνω έφεδροι δεν φακκούν πεννία για ασκήσεις, παν μόνο τζιαι μόνο που υποχρέωση ή για να γλυτώσουν για λλίες μέρες που την ρουτίνα τζιαι που την μουρμούρα της γενέκας τους.

Οι παραπάνω μόνιμοι, δεν φακκούν πεννία αν θα μάθουν πέντε πράματα οι έφεδροι τζιαι το μόνο που τους κόφτει εν οι εντυπώσεις στον προϊστάμενο τους.

Οι πολιτικοί, καταλαβαίνουν ότι ούλλα δουλεύκουν ρολόι στην παρουσία τους, αλλά μόλις γυρίσουν την ράσιη τους ούλλα καταρρέουν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Οι μόνοι που την τρών άσιημα, εν οι στρατιώτες, τζιαι συνήθως οι νέοι, που πρέπει να κουβαλήσουν τζείνα τα μασκαραλίκκια ούλλα, να τα στήσουν, μετά να τα ξεστήσουν τζιαι να καθαρίσουν τες ξιμαρισίες που αφήννουν πίσω τους οι έφεδροι.

Στο τέλος της ημέρας, φκαίννουν ούλλοι στα νέα τζιαι νίωθουν περήφανοι για την ετοιμότητα τζιαι την μαχητικότητα των εφέδρων μας, για την επιτυχία της άσκησης τζιαι για την αφοσίωση και λειτουργικότητα των αξιωματικών μας.

Εν σάννα τζιαι ούλλοι ξέρουμε ότι κάτι πάει λάθος με τούτο το θεσμό, αλλά προσποιούμαστε ότι εν συμβαίνει τίποτε. Εν τζιαι μυστικό το ότι, όποτε έσιει άσκηση, τα κλάμπ τζιαι τα καπαρέ, έχουν παραπάνω εφέδρους σε ετοιμότητα, παρα οι χώροι των ασκήσεων.

Ποιός φταίει σε τελική ανάλυση;

Οι μόνιμοι που εν επιβάλλουνται, οξά οι έφεδροι που εν τους κόφτει;

Το ότι για τούτη τη κατάσταση φταίν οι ανθρώποι τζιαι όχι οι θεσμοί, εν ένα ψέμα τζιαι ενας τρόπος ελέγχου.

Ο θεσμός του στρατού τζιαι κατ’ επέκτασην του εφέδρου, θέλει ποσαράντωμα, ξήλωμα τζιαι ξανά στήσιμο που την αρκή. Εν φανερό.

Εγώ προσωπικά θεωρώ τον στρατό τζιαι την κατάσταση στην Κύπρο δημιούργημα μιας μερίδας ανθρώπων της γενίας του 50. Οι ίδιοι τούτοι ανθρώποι, ξέρουν ότι σε περίπτωση πολέμου εννα έχουμε πανωλεθρία.

Οι στρατιωτικές υποχρεώσεις, εν τζιαμέ απλά για να διατηρούν το εμπόλεμο συναίσθημα τζιαι τον φόβο, στον απλό κόσμο. Για να τον κατευθύνουν πιο εύκολα.

Αν εθέλαν πραγματικά να στήσουν άμυνα της προκοπής θα το εκάμναν τζιαι θα το εξέραμε.

Τους υπεύθυνους κόφτει τους πολλά ποιο λλίο που εμάς.

2 comments

  1. Chrys: Μάνα, τωρά που ήρτα που σπουδές να ξέρεις ότι μια μέρα θα έρτει ποδά αστυνομία με ενα χαρτί της Ε.Φ. Όταν με γυρέψουν πέ τους ότι έφυα στα κατεχόμενα με μια πολονέζα.
    Παπας Chrys: Εγιώ εννα τους δώκω το μοπαιλ σου να πάεις. Εγώ ήντα έκαμα τόσα χρόνια έφεδρος και εθνοφύλακας…

  2. The Passenger

    Καλά, εν πρέπει να υπογράψεις κάπου για να έχουν απόδειξη ότι σου το δώκαν; Αλλιώς γιατί να πάεις, αφού μπορείς να πεις ότι εν έπιαες τίποτε, εφαν το ο σιύλλος ας πούμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *