Πως να αντιγράψετε μια ταινία DVD χρησιμοποιώντας το Clone DVD και το DVD Decrypter.

Το θέμα της αντιγραφής των ταινιών DVD είναι για πολλούς ακόμα ένα μακρινό όνειρο, αφού μέχρι τώρα οι τιμές των burner ήταν απαγορευτικές. Κοιτάζοντας όμως τους τελευταίους καταλόγους βλέπουμε ότι οι τιμές όσο και πάνε χαμηλώνουν. Για αυτο καλό θα ήταν να ξέρουμε πως να αντιγράφουμε τα DVD μας, για να διατηρούμε εφεδρικά αντίγραφα για κάθε περίπτωση.Σε αυτό τον οδηγό θα σας περιγράψω ένα απλό και εύκολο τρόπο να αντιγράψετε τα DVD σας χρησιμοποιώντας δυο προγράμματα. Το Clone DVD (απόγονος του θρυλικού Clone CD) και το DVD Decrypter.
Μπορείτε να κατεβάσετε τα προγράμματα απο τις ακόλουθες σελίδες:
http://www.elby.ch/en/products/clone_dvd/
http://www.dvddecrypter.com/
Εκτός απο τα προγράμματα, θα χρειαστείτε σίγουρα ένα DVD Burner και άδεια DVD για να γράψετε την ταινία πάνω.
Λοιπόν, ξεκινώντας πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα ξεκάθαρα. Αυτός ο οδηγός δεν έχει σκοπό να προωθήσει την πειρατεία και την παράνομη αντιγραφή ταινιών, αλλά να βοηθήσει τους χρήστες να κρατούν εφεδρικά αντίγραφα των ταινιών που νόμιμα αγοράζουν.
Το βασικό πρόβλημα με τις ταινίες DVD είναι το κλείδωμα που έχουν πάνω που λέγεται CSS. Το κλείδωμα αυτό δεν επιτρέπει στον υπολογιστή να αντιγράψει την ταινία ούτε στον δίσκο αλλά ούτε και σε άλλο DVD. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος ήταν «άσπαστος» για αρκετό καιρό ώσπου (όπως πάντα) κάποιος κατάφερε να τον σπάσει και να διαδώσει εν ριπή οφθαλμού σε όλο το διαδίκτυο τον αντι-αλγοριθμο. Λοιπόν, δεν είναι νόμιμο από κάποιο πρόγραμμα να μπορεί να αντιγράφει DVD και συνάμα να μπορεί να σπάζει και τον αλγόριθμο CSS. Για αυτο το λόγο, το Clone DVD θα αρνηθεί να αντιγράψει ένα δισκάκι που είναι κλειδωμένο, ότι και αν κάνετε.
Εδώ έρχεται η σειρά του DVD Decrypter (που δικαιούται να έχει τον αλγόριθμο DeCSS νόμιμα).
Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα. Βάλτε το DVD που θέλετε να αντιγράψετε στον οδηγό σας και ξεκινήστε το DVD Decrypter.
Επιλέξτε τον οδηγό που έχει μέσα το DVD από το Source. Στο Destination απλά διαλέξτε ένα σημείο στον δίσκο σας (ο οποίος εννοείτε πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει τα περίπου 7GB του DVD) για να αποθηκεύσετε το αντιγραμμένο DVD προσωρινά. Απο το Mode σιγουρευτείτε ότι το Files είναι επιλεγμένο και στο παράθυρο δεξιά επιλέξτε ΟΛΑ τα File του DVD (πατώντας Control+A π.χ.).
Τέλος πατήστε την εικόνα στο κέντρο (το δισκάκι με το τόξο προς τον δίσκο) και η διαδικασία αντιγραφής του DVD στο δίσκο έχει ξεκινήσει.
Αν όλα πάνε καλά σε 15 λεπτά περίπου θα έχετε το DVD αποθηκευμένο στον δίσκο σας.
Ξεκινήστε το Clone DVD. Πατήστε το “Copy DVD Titles”. Στην οθόνη που θα έρθει πατήστε το κουμπάκι δίπλα από το πεδίο “DVD Video Files” για να επιλέξετε το αρχείο το οποίο έχει μέσα την ταινία που αποθηκεύσαμε πριν με το DVD Decrypter. Αν όλα πάνε καλά, η ταινία θα αρχίσει να παίζει στο παράθυρο που λέει “Preview”. Η μπάρα “Quality” μας δείχνει πόσο από την ποιότητα της θα χάσει η ταινία μας για να χωρέσει σε ένα DVD (συνήθως το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί την χαμένη ποιότητα μέχρι και 75%).
Πατήστε “Next” και επιλέξτε τα περιεχόμενα της ταινίας. Θα δείτε όλα τα είδη ήχου που προσφέρει η ταινία, τα Extra Features, τους υπότιτλους και την ταινία. Επιλέξτε το είδος ήχου που θέλετε (συνήθως είναι ή 5 κανάλια ή 2 κανάλια), αν θέλετε η όχι τα Extra Features και τους υποτίτλους που θέλετε. Σημειώστε ότι μπορείτε να τα αφήσετε όλα επιλεγμένα, αλλά αυτό θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δισκάκι σας και ίσως να χρειαστείτε περισσότερο από ένα δισκάκι για να χωρέσουν όλα. Μια καλή λύση είναι να επιλέξετε 6-καναλο ήχο, ελληνικούς υποτίτλους και να αποεπιλεξετε τα Extra Features μαζί με όλα τα υπόλοιπα (εκτός απο την ταινία εννοείτε).
Μέχρι εδώ καλά, πατήστε “Next” και επιλέξτε ως τρόπο αντιγραφής της ταινίας το DVDRW και ξανά “Next”. Βάλτε ένα άδειο DVD στον οδηγό σας και περιμένετε περίπου 25-30 λεπτά (εξαρτάτε απο την ταχύτητα του οδηγού σας).
Μόλις τελειώσει και αυτό, έχετε μια καινούργια ταινία DVD για να απολαύσετε σε οποιοδήποτε player θέλετε.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *