Clickbait

Εν η ιδέα μου οξά που τον τζαιρό που ανακαλύψαν οι εφημερίδες τζαι οι επίδοξοι «δημοσιογράφοι» το ίττερνετ, εχάσαν το νόημά τους τα νέα; Κατά κάποιον τρόπο, το νόημα εχάθηκε χρόνια πριν. Δηλαδή έσιει πολύ τζαιρόν που είτε θκιαβάζεις, είτε όχι, η ζωή σου δεν αλλάζει. Τζείνο που άλλαξε τα τελευταία χρόνια, εν το ότι πλέον δεν υπάρχουν σημαντικές τζαι ασήμαντες ειδήσεις, εν ούλλες το ίδιο.
Βασικά οι σελίδες στο ίττερνετ φκάλλουν λεφτά που τες διαφημίσεις που προβάλλουν. Στην ουσία, τζείνους που έχουν τες σελίδες εν τζαι κόφτει τους αν θα θκιαβάσεις την είδηση, φτάννει να μπεις στην σελίδα τους. Τζείνο που τους ωφελεί με λλία λόγια, εν το κλικ που έννα κάμεις στο λινκ της είδησης, τίποτε άλλο.

Για αυτό τον λόγο πλέον, οι εφημερίδες τζαι όσοι διατηρούν σελίδες που στηρίζονται στην ενημέρωση, προσπαθούν να βάλλουν όσο το δυνατόν πιο δυνατούς τίτλους, για ούλλες τες ειδήσεις. Το αποτέλεσμα; Ούλλες οι ειδήσεις περιέχουν τες λέξεις σοκ, δέος, απίστευτο, ταραχή, χαμός, άστραψε και βρόντηξε, τζαι άλλα πολλά παρόμοια.

«Χαμός και ταραχή στο διαδίκτυο με το νέο εξώφυλλο της Αντιγόνης Παπαδοπούλου». Πατάς πας στο λινκ, εν η Αντιγόνη ντυμένη Κυπριοπούλλα μπροστά που ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εγώ άμα ακούω, σοκ, ταραχή, χαμός, έρκουντέ μου στο νουν μάους να πετάσσουνται, κίπορτ να φεύκουν που την πόρτα, ομάδες κομπιουτεράκηδων με κοτσούθκια τζαι μαύρες φανέλλες να φκάλλουν τζαι να βάλλουν σύρματα, κοτζιάκαρες να τες πιάννει η καρδιακή μπροστά που τες οθόνες.

Ούλλες οι ειδήσεις εν συνταρακτικές, τζαι σοκ τζαι δέος τζαι δεν συμμαζεύεται, τζαι έφυεν η φάτσα μου, τζαι έππεσεν η μασέλλα μου. Είνταλως έννα ξεχωρίσεις άμα γίνει τζαι τίποτε σημαντικό; Πέραν τούτου, μπαίνεις σε μια κυπριακή σελίδα τζαι πετάσσουνται παραθυρούθκια που δέκα πλευρές, όι να κάμεις λάικ, όι να κάμεις σιέαρ, όι κουτάλα χοιρινή μόνο τέσσερα ευρώ το κιλό. Ώς τζαι μες στες μισοδαχτυλιές της σελίδας έσιει διαφημίσεις. Οι ειδήσεις εν όπως το δόλωμα που βάλλουμε στα ψάρκα.

Είναι ώσπου να πατήσεις το λινκ. Αν πεις τζαι πατήσεις το, μουντάρουν να σου μπήξουν διαφημίσεις τζαι που τα αφτιά. Γι’ αυτό τζαι στην γλώσσα του ίττερνετ, τούτη την τακτική λέμε την clickbait. Γενικά όμως, στις ξένες σελίδες, το clickbaiting θεωρείται είδος spam τζαι αποφεύγεται που σελίδες / εφημερίδες υψηλού επιπέδου. Στην Κύπρο, εν ο κανόνας πλέον τζαι όχι η εξαίρεση. Ο λόγος; Επειδή είμαστε του ύψους τζαι του βάθους, όποιος προλάβει επρόλαβε, τζαι άμα κάμει ένας την μαλακία βουρούν ούλλοι να κάμουν το ίδιο χωρίς να βάλουν τον νουν τους να δουλέψει.

Ακόμα λλίο οι ειδήσεις στο ίττερνετ έννα είναι, ένα λινκ που έννα γράφει «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ, ΈΦΥΕΝ ΤΟ ΚΑΦΆΣΙ ΜΑΣ. Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ», τζαι άμα πατάς πάνω έννα σε παίρνει σε μια σελίδα ούλλο διαφημίσεις που μες στην μέση έννα γράφει «Άκυρο, εν έσιει τίποτε, προχώρα με την ζωή σου.» Οξά ήδη έτσι εγίναν;

1 comment

  1. εσιει τζιαιρο που το παρατηρω. ας μεν το εκαμναν οι “σοβαρες” ιστοσελιδες. γιατί το αλλο; που μεταφραζουν απλα ποστς που ξενα σαιτς; ποσες φορες εθκιαβασα κειμενα τζιαι λαλω, μα καπου το θκιαβασα ξανα. την ιδια συνταξη, σειρα λεξεων, κανενας κοπος. Ενας χαμος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *