Όχι στην Αστυνομική Βία

graphic12

Μια φορά τζι΄’ έναν τζιαιρόν είσιεν μια πολιτείαν ήσυχη που ούλλα ετζιλούσασιν καλά. Που κάτω που την τέντα του καφέ, εκαθούμαστουν παρέα τζιαι επερνούσαμεν ωραία.
Όμως μιαν ημέρα εκαταλάβαμεν ότι επεριπαίζαν μας. Πίσω που την ράσιην μας εκάμνασιν τα δικά τους. Ποιοι? Τζείνοι που εβάλαμεν εμείς τζιαμέ να μας προστατεύκουν, τζείνοι που τους πληρώνουμε εμείς κάθε μήνα που το υστέρημαν μας.

Αποφασίσαμεν ν΄αντιδράσουμεν μιαν ημέραν που δεν επήαινεν άλλο τζιαί εσηκωστήκαμεν που τον καναπέν. Είδαμεν που την τηλεόρασην, 10 αστυνομικούς να βασανίζουν με βίτσιον πολλήν 2 συνανθρώπους μας. Οι εικόνες εθύμισαν μας δικτατορίαν.

Επεριμέναμεν να τους κάτσουν μέσα φυλακήν, τούτους τους εγκληματίες, αλλά αθωώσαν τους 3 χρόνια μετα!!! ΓΙΑΤΙ? Τούτον έλειπε δηλαδή, να τους προσλάβουν τζιαι πίσω.
Γιατί τούτοι που τους πληρώνουμεν τζιαί τους ψηφίζουμεν να μας προστατεύκουν τζιαι να μας εκπροσωπούν, δεν κάμνουν το καθήκον τους?
Αντίθετα μιαν ζωην καλύφκουν το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο. Η μια κατάχρηση διαδέχεται την άλλη.
Επονηρευτήκαμεν…

Καλούμεν ούλλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν μέτρα για να σηκώσει το ανάστημαν της η Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα να νικήσουν τον σκοταδισμό και το παρασκήνιο, τις παρατυπίες, το μέσον, την «σήψην και την διαφθοράν» του συστήματος…

Ο Κύπριος πολίτης με μιαν φωνήν, απαιτεί δικαίωσην, απαιτεί κάθαρσην, απαιτεί θεσμούς που να εμπιστεύεται και να τον υπηρετούν όπως πρέπει σε μιαν Δημοκρατίαν .

Εμείς αντιτάσσουμε τον πολιτισμό και την γιορτή στην βία της αστυνομίας, στην ψυχολογική βία των θεσμών που μας γύρισαν την πλάτη και απλά δεν μας τιμούν.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ALERT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *