Η τεχνολογία

Η Μαρία, φκαλεν ένα κότσο, που τους πολλούς τζαι χρωματιστούς που είσιεν πάνω στον καρπό της, τζαι έπιασε την χαίτη της πίσω. Με αυτοπεποίθηση, είπε «Φταίει τούτη ούλλη η τεχνολογία που εχάλασεν ο κόσμος. Παλιά που εν είσιεν τόση τεχνολογία, ήταν καλύτερα τα πραματα»

Εχαμογέλασε, ειρωνικά τζαι σαρώνοντας το δωμάτιο, εκατέληξε στο πρόσωπο μου. «Τούτα τα facebook τζαι τα playstation, εκάμαν τους μιτσιούς μαννούς. Τα κοπελλούθκια εν παίζουν μες τα χωράφκια πλέον τζαι οι μεγάλοι αναλώνουνται στο να φουμίζουν τους εαυτούς τους μέσα στο ίττερνετ. Έννεν η τεχνολογία που φταίει για τούτα ούλλα;»

Χωρίς να χάσω χρόνο, απάντησα.

«Εν συμφωνώ με όσα λαλείς. Νομίζω τζαι εσύ όπως πολλοί ανθρώποι, αντιλαμβάνεσαι λάθος την τεχνολογία»

«Η τεχνολογία στέλλει αυτοκίνητα σε ένα πλανήτη δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει μας να ειδοποιήσουμε με μήνυμα την οικογένεια μας, ότι εφτάσαμε στον προορισμό μας τζαι είμαστε καλά. Διά μας την ευκαιρία να μάθουμε τι συμβαίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου τζαι δια μας τα μέσα να ακουστεί η φωνή μας τζιαι να πούμε την γνώμη μας.»

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις εν τζιαμέ για να μας βοηθούν. Εν μας αναγκάζει κανένας να τες χρησιμοποιήσουμε τζαι εν επιλογή μας το αν θα το κάμουμε τζαι πως. Φέρ’ ειπείν, επιλέγεις να χρησιμοποιήσεις τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης για να χουμίσεις τους κοιλιακούς σου ή το φόρεμα που έβαλες το Σάββατο. Φταίει το facebook επειδή είσαι επιφανειακός τζαι εγωκεντρικός;»

«Φορτώνεις το κοπελλούι σου του playstation, επειδή βαρκέσε να ασχοληθείς μαζί του ή επειδή εν μπορείς να του βάλεις όρια. Φταίει η τηλεόραση οξά ο μοχλός της κονσόλας επειδή συμπεριφέρεσαι ανεύθυνα τζαι αδιάφορα;»

«Επιλέγεις να αγνοείς ότι η τεχνολογία επιτρέπει μας να προχωρήσουμε μπροστά σαν είδος. Υποβιβάζεις την επίδραση της τζαι το πόσο ωφέλιμη είναι, τζαι συγκεντρώνεσαι στο να υποδεικνύεις το πόσο αρνητικά την αντιλαμβάνεται τζαι την χρησιμοποιεί κάποιο κομμάτι του πληθυσμού.»

«Ούλλα τα εργαλεία έχουν την καλή τζαι την κακή τους πλευρά. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να επωφεληθείς εσύ, για να βοηθήσεις άλλους, για να βλάψεις κάποιο, ακόμα τζαι για να αποβλακωθείς. Η επιλογές, ήταν πάντα οι ίδιες. Το μόνο που αλλάζει με τα χρόνια, εν το εργαλείο.»

«Την τεχνολογία, όπως ούλλα τα σύνεργα, πρέπει να την σέβεσαι τζαι να κατανοείς την εύθηνη που αναλαμβάνεις την ώρα που την χρησιμοποιείς. Εν όπως την κουννιάν. Μπορείς να κόψεις ξύλα, να κόψεις τα σιέρκα σου τζαι να σιήσεις την κκελλέ κάποιου. Όπως τζιαι να την χρησιμοποιήσεις όμως, υπάρχει περίπτωση που να φταίει η κουννιά;»

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *