Η διαδήλωση

Προχτές εβρέθηκα τζιαι εγώ στην διαδήλωση που έγινε εναντίον του ρατσισμού τζιαι υπέρ των μεταναστών, στην Μακαρίου.

Πραγματικά η προσέλευση του κόσμου ήταν πολλά παραπάνω που ότι επερίμενα. Είμαστε περίπου 500 άτομα όταν έφτασα τζιαμέ, αλλα πολλοί είπαν μου ότι είχαν φύει επειδή άρκησε να ξεκινήσει η άλλη εκδήλωση του Ε.ΛΑ.Μ.

Πολλές γνώριμες φάτσες αλλα τζιαι πολλοί άγνωστοι. Μιτσίοι, μεγάλοι, Κυπραίοι, ξένοι που ούλλα τα κοινωνικά στρώματα, με ένα τζιαι μόνο σκοπό. Να αντιπαραθέσουν τες φωνές τους, στες φωνές των απέναντι.

Οι απέναντι, που την άλλη, ήταν μια χούφτα.

Εν τα μασώ τούτα που λαλούν τα νέα, ότι ήταν 150 άτομα. Επήα κοντά αρκετες φορές τζιαι είδα πόσοι ήταν, έφκαλα τους τζιαι βίτεο. Σίουρα ήταν λιότεροι που 100.

Βασικά έφαν με η περιέργεια να δώ τί σώι πλάσματα εν τούτοι φκαίνουν στους δρόμους με συνθήματα τζιαι ιδεολογίες του περασμένου αιώνα.

Είδα τους που κοντά. Εν μιτσίοι σαν εμένα. Πιο μιτσίοι ακόμα, κάποιοι εφαίνουνταν φοιτητές.

Ένας τύπος, νομίζω ήταν καλαμαράς, επρόσταζε παραγγέλματα. “Στοιχηθήτε ρε”, “Δυάδες ρε” και τα λοιπά.

Ούλλοι ντυμένοι με άρβυλα, τζίν, μαύρα σακκάκια τζιαι μάυρα καπέλα ή κουκούλες ή κράνη. Ένας μικρός στρατός.

Εν επερίμενα να δώ ανθρώπους να εκτελούν όπως τα αρνία, παραγγέλματα που wannabe μόνιμους, έξω που τον στρατό.

Που πάτε ρε παίχτες μου. Ποιού εννα επιτεθήτε; Ποιόν εννα σκοτώσετε;

Ποιού το αίμα εν που ζητάτε τζιαι φωνάζετε όπως τους δαιμονισμένους “Τι ζητάμε;”, “ΑΙΜΑ”.

Ποιός τον έβαλε τζείνο τζιαμέ να σας διατάσσει; Θέλετε τζιαι είσαστε πιόνια της αρρώστιας του κάθε ‘νου;

Επειδή εν αρρώστια ρε κοπέλλια τούντο πράμα. Έννεν ούτε ιδεολογία, ούτε άποψη. Εν αρρώστια τζιαι πρέπει να πάτε κοιταχτήτε, πρώτα ο παρέας που νομίζει ότι εν το μολλόσιη στο “Full metal jacket” τζιαι ύστερα εσείς που του κρώννεστε τζιαι τραβολοέστε μες τους δρόμους για να τα βάλετε με τα Πακιστανούθκια τζιαι τους Κινέζους.

Την ώρα που ήμουν τζιαμέ κοντά, εκόντεφκε μια παρέα κινεζούες με ψουμνίσματα. Μόλις τες είδα είπα τους να απομακρυνθούν τζιαι να αποφύγουν να κινηθούν μες την Λευκωσία την νύχτα, επειδή εν επικύνδινα. Εξήγησα τους, τους λόγους τζιαι η αντίδραση τους ήταν “Γιατί; Εμείς τι τους εκάμαμε;”.

Αλήθκεια, έσιει κανένας απάντηση;

Τι εκάμαν; Έσιει κανένα σας που εν καθαριστής, τζιαι εν βρίσκει δουλεία; Έσιει κανένα που επίε σε φούρνο, σε περίπτερο, σε αγρόκτημα, κτίστης, βόθρατζιης, ντελίβερι τζιαι όποια άλλη δουλεία τζιαι εθκίωξαν τον;

Αρχίδια. Αφου ούλλα τα επιχειρήματα τους, εν του κώλου. Την αλήθκεια ξέρουμε την ούλλοι. Εν μια χούφτα εθνικιστές που εν γουστάρουν όποιον έννεν Έλληνας τζιαι οτιδήποτε έννεν Ελληνικό.

Δικαίωμα τους. Γούστο τους τζιαι  καπέλο τους. Μπορουν να βρέθουνται όποτε θέλουν στα γραφεία τους τζιαι να ποσκολιούνται. Να κάθουνται παρέα να ξιτιμάζουν αλλοδαπούς, να δοξολογούν τους αρχαίους Έλληνες τζιαι να μαραζώνουν που εν τα εκατάφερε ο Χίτλερ.

Πολλά ωραία. Ας το κάμουν έτσι.

Όπως έχουν τζείνοι το δικαίωμα τούτο, έχουμε το τζιαι εμείς.

Η διαφορά, εν ότι τζείνοι εν μειονότητα. Έστω τζιαι αν έσιει 1-2 εθνικοκαναλλούθκια να τους κουντούν, πάλε μειονότητα είναι. Μια διαδήλωση εκάμαν, τζιαι που την αντίθετη μερκά εκατεβήκαν οι οχταπλάσιοι.

Τζιαι έτσι εννα ένι. Όποτε εννα προσπαθούν να περάσουν τες απόψεις τους, εννα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Επειδή, απέναντι τους έν ήταν οι “αυτοαποκαλούμενοι αντιρατσιστές” όπως είπε ο ΑΝΤ1. Ήταν απλός κόσμος που εν ανεχεται τούτες τες ιδεές τζιαι τούτη τη συμπεριφορά.

Απέναντι τους εννα βρίσκουν την Κύπρο τζιαι τους καθημερινούς ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει να δουλεύκεις για ένα κομμάτι ψωμί τζιαι να σου φτίνουν που πάνω.

Το πρόβλημα αγαπητοί μου, έννεν οι ξένοι. Το πρόβλημα εν το διεφθαρμένο σύστημα.

Αν θέλετε κάποιον να τα βάλετε, βάλτε τα με τους πολιτικούς τζιαι την κωλοκοινωνία που ζούμε, όχι με τες Κινεζούες που ξισκατίζουν τες γιαγίαες μας τζιαι τες αυλάες μας τζιαι τους Ινδούς που καθαρίζουν τους δρόμους.

Όπως τζιαι να έσιει, τα πολλά λόγια εν φτώσια.

Προχτές αποδείχτηκε ότι ο παραπάνω κόσμος έσιει φιλότιμο τζιαι νοίαζεται για τον δίπλα του. Όποθθεν τζιαι αν ένι.

Σε τούτη τη γή, είμαστε ούλλοι μετανάστες.

Παραθέτω ένα βίντεο που την εκδήλωση.

7 comments

 1. Αθθημίζεις μου μιαν κουβένταν που είχα με έναν φασιστούι στην Ελβετία που εδίαν φυλλάδια για να αποτραπεί η οικοδόμηση μιναρέδων στην Ελβετία. Εμίλησα του σαν άνθρωπο, ίσος προς ίσον. Σε πέντε λεπτά κουβέντα είπεν μου κρυφά να μεν τον ακούσει ο “λοχαγός” που ήταν δίπλα “έχετε δίκαιο κύριε”. Αν είχα αλλό 5, ήταν να τον κάμω τζιαι μέλος της pronatura τζιαι να ρτει να μας τανίσει το επόμενο σαββατοκυρίακο στην εθελοντικήν εργασία να συντηρήσουμε το δάσος (για να προστατέψουμε πραγματικά την Ελβετία).

  Έδωκεν μου την εντύπωση ότι πρώτη φορά άνθρωπος του εμίλησεν σαν να τζιαι εν άνθρωπος. Ίσως ναν τζιείνος τζιαι ο λόγος που επήεν τζιειαμαί να υπακούει του “λοχαγού”.

  Καλά κάμνεις να απεύθύνεσαι σε τούτους σαν ανθρώπους, αλλά πρόσεχε να το κάμνεις άμα εν μόνοι τους, διότι άμαν εν 2 ή τρείς μαζί μπορεί τζιαι να σε σκοτώσουν τζιόλας.

 2. Ευρώπη (όχι η Ένωση...η άλλη)

  Ούτε εγώ αλλά ούτε τζιαι εσύ υποθέτω πως περιμένουμε το οριστικό κλείσιμο τούτου του μαγαζιού. Η συρρίκνωση όμως της μειονότητας-όπως την αναφέρεις-που παρατηρείται ανά τα χρόνια, αν το δούμε ιστορικά, εν ενθαρρυντική. Το μόνο ανησυχητικό: η συσπείρωση των μειονοτήτων που συμβαίνει συνήθως τζιαι οδηγεί σε φανατισμό τζιαι πολλές φορές σε ακρότητες…τζιαι το μόνο κρίμα: το κλειδωμένο πνεύμα τους.
  Σημαντική τζιαι η αναφορά σου ως προς το ότι τζιαμέ ήταν ένα (μεγάλο) μέρος του συνόλου του κόσμου τούτου του τόπου τζιαι όχι άλλη μια «αυτοαποκαλούμενη whatever» ομάδα. Σε τούτο το τόπο εύκολα περιοριζούμαστε στο όνομα τζιαι χάνουμε την ουσία. (Χωρίς να σημαίνει πάντα πως το να ονομάζεις μια κατάσταση, κίνημα, ιδεολογία, προσπάθεια…κτλ εν λάθος αλλά πρώτα πρέπει να υπάρχει τζιαι ύστερα να το βαφτίσεις).
  Ενιγουέϊς… λέεις τα πολλά ωραία. Μπράβο σας που ήσασταν τζιαμέ. Μετά τζιαι που το ποστ(+βιτεούι) σου νιώθω ακόμα πιο άσχημα, αντρέπουμαι για την ακρίβεια, παραπάνω που εν εκατάφερα να είμαι τζιαι εγώ. Καλή συνέχεια.

 3. Μαρία

  “Ένας τύπος, νομίζω ήταν καλαμαράς”, τελικά φίλε απέδειξες περίτρανα πως είσαι εγκάθετος και προφανώς έχεις πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εθνική ομάδα αποδίδοντάς της όλα τα άσχημα. Το να βγάζεις συμπέρασμα πως ήταν ελλαδίτης και να του αποδίδεις αυτή την ιδιότητα χωρίς να τον ξέρεις προσωπικά ώστε να έχεις άποψη για το αν είναι ή όχι είναι ρατσισμός. Και με ρατσιστές εγώ δεν κάνω διάλογο…

 4. Μαρία μου ,το ότι βγήκαν και είπαν ”έξω οι ξένοι από την Κύπρο” είναι η ύστατη απόδειξη ρατσισμού και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος.Έπίσης ο φίλος δαμέ που έγραψε ότι έγραψε ,εν νομίζω να εν χώρις λόγο που έσσει συγκεκριμένη άποψη για τον εν λόγο κύριο ,διότι έσσει κάποια πράματα τα οποία άμαν ξέρεις τζαι 2-3 άλλα status για την Κυπριακή ιστορία ,εν λίο δύσκολο να συγκρατηθείς.Φίλε μου μαζί σου.Μαρία μου no hard feelings 🙂

 5. Κόρη Μαρία. Μπορεί να εκαλαμάριζεν ο άνθρωπος. Εν καλαμαρά που τον είπε, όι έποικο.

  Joshoua εννάταν καλό να είσιες τζαι ένα βίτεο των ΕΛΑΜίτων.
  Κατά τ’άλλα, πάντα τέτοια 🙂

 6. Ναι ρε Μαρία, γιατί εν καταλάβουνται οι καλαμαράες, πρώτη φορά άκουσα.
  Τζιαι ναι, την νύχτα που τον είδα στα νέα, ήταν καλαμαράς, εν έππεσα έξω.
  Ενιχάου, έχω τζιαι βίντεο των ΕΛΑΜ, αλλα εν το έφκαλα πάνω για να μεν τους δώκω προβολή.

 7. Μαρία

  @ all
  -), ντάξει παιδιά!! παρεξήγηση εξηγημένη ουκ παραξήγηση…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *