Η Υπογεννητικότητα

Τις προάλλες στην τηλεόραση, εμιλούσε ο Αρχιεπίσκοπος για την υπογεννητικότητα.

Που τα λεγόμενα του όμως εκατάλαβα ότι ήθελε να μας «κρούσει τον κώδωνα του κίνδυνου» γιατί από ότι λαλεί, ο αλλοδαπός πληθυσμός αυξάνεται, ενώ ο Ελληνοκυπριακός μειώνεται επικίνδυνα.

Έτσι σε μερικές δεκαετίες, ο δημογραφικός χαρακτήρας του νησιού θα αλλάξει τζιαι οι αλλοδαποί θα έχουν ένα σεβαστό πληθυσμιακό ποσοστό, τόσο μεγάλο που ίσως να ξεκινήσουν να ζητούν δικαιώματα παραπάνω από όσα τους αναλογούν τωρά.

Με λλία λόγια, γ…..τε γιατί χανόμαστε.

Εν θα ασχοληθώ με την αναλογία πληθυσμού τζιαι τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου.

Προβληματίζει με το γεγονός του, γιατί οι Κυπραίοι εν κάμνουν κοπελλούθκια;

Ο νους του Κυπραίου εν πρώτα πάνω στο φαί, μετά πάνω στην μάππα τζιαι αυτόματα μετά πάνω στην «πράξη».

Οπόταν, άμα εν έσιει σούβλα τζιαι ζιβανία τζιαι αν κάτσει να μεν έσιει κανένα φούρπο στην τηλεόραση, οι μεγαλύτερες πιθανότητες εν ότι ο Κυπραίος εννα προσπαθεί να κάμει την «πράξη».

Που εν το πρόβλημα καλό;

Έσιει ανθρώπους, που τους εφάν τα χρέη, το άγχος τζιαι οι γεναίτζιες τους, οπόταν εν έχουν όρεξη για την πράξη.

Τζίνοι που κάμνουν την «πράξη» που την άλλη, χωρίζουνται σε δύο κατηγορίες.

Τζείνους που το κάμνουν με την γεναίκα τους τζιαι τζείνους που το κάμνουν με οτιδήποτε άλλο εκτός που την γεναίκα τους.

Τζίνοι που εν παν με την γεναίκα τους, εν φυσικό να μεν κάμνουν κοπελλούθκια ή τουλάχιστον εν φυσικό να μεν κάμνουν Ελληνοκυπριόπουλα.

Τζίνοι που παν με την γεναίκα τους, απλά εν θέλουν να κάμουν κοπελλούθκια. Το πολλύ κάμνουν ένα κοπελλούι τζιαι κανεί. Ένας μπελάς εν αρκετός.

Τα κοπελλούθκια, εξάλλου, την σήμερον ημέρα εν έξοδο.

Πρώτα, πρώτα θέλεις κάποιον να το προσέχει το κοπελλούι, αλλά πες τζείνο λύετε με την κλασσική μέθοδο της γιαγιάς. Άμα εν έσιει γιαγιά να το προσέχει πρέπει να πιερώσεις σταθμό.

Μετά εν τα έξοδα του μωρού ώσπου να αναγιωθεί. Πάμπερς, γάλατα, κόρνφλεικς, ρούχα, παπούτσια κλπ.

Μετά που εννα πάει σχολείο, εννα θέλεις να πιερώνεις ιδιαίτερα, σχολικά, μεταφορικά, τωρά τα κοπελλούθκια θέλουν να παν σινεμά, θέλουν μόπαιλ, θέλουν του κόσμου τα πράματα.

Βασικά έτσι όπως εν η ζωή σήμερα, για να μπορέσεις να μεγαλώσεις το μωρό, πρέπει να το στείλεις δουλεία που τα έξι του για να φκάλλει τα έξοδα του.

Εκτός των άλλων, τα κοπελλούθκια θέλουν τζιαι τόπο, τζιαι τζειαμέ που επήαν οι τιμές των ακινήτων, ούτε σπιτούι του σιήλλου εν σε παίρνει να χτίσεις με έναν απλό μισθό.

Εκατέληξα ότι η λύση είναι μία.

Να μας επιχορηγά ο Αρχιεπίσκοπος να κάμνουμε κοπελλούθκια. Έτσι πρέπει Κύριε Ττόμη μου. Αν θέλεις να διαιωνίσεις το Ελληνορθόδοξο Χριστιανικό μας έθνος, πρέπει να παλάρεις λίρες. Πολλές λίρες.

5 comments

 1. amman ena palarei riallia o arxiepiskopos en tha ksanaksitimaso to theo tou;p episis tha paro to agio fos spiti je en tha to ksanapso me anaptiran na to dio stin eklishia je tha kamo je dorea gia na ktisi allo mian eklishian opos tis agias sofkias na ti thoro na sheroume pou o kosmos pethaniski je ploumizousin ta xtiria me xrisafkia, sampos je o ilios en krouzi rotses je thelumen je antanaklasis.
  oime

 2. hehe..ne oi papapaes do3a-si-o-theos lires vstoun…polles… btw 3eris kanena papa pou en pantremenos ktl pou na men esxi pou 4-5 kopellouthkia…like rabits re gmt,,,
  anyway… tze na mas ta dioun emis os manno-ratsa enna vroume tropo na ta fame allou….typical!

 3. Έλατο Χελιδόνι

  Πιστέυκω προετειμάζει τα νερά για να μας πεί ότι έκαμεν την αρκή.

  Απασχόλησεν νάκκο το θέμα. Σε μιάν πολιτισμένη κοινωνία υπάρχει συνήδειση. Επέρασεν η λογική του κάμνω κοπελλούθκια τούρμα να μου τανούν στα χωράφκια. Άρα η μέση οικογένεια κάμνει 2 κοπελλούθκια τζιαι κανεί. Ποσοστό 1:1.

  Αντιθέτως, σε υποανάπτυκτες χώρες πολληνίσκουν οπως τα κουνέλια χωρίς να σκέφτουνται αν μπορούν να συντηρίσουν τα κοπελλούθκια τους. Ποιόν εν το πρόβλημα? κανένα! Έτο εννα μεγαλώσουν με ψουμίν τζιαι νερό αντί χαβιάρι τζιαι κόκακολα. Πάλε εννα μεγαλώσουν ομως, εννα πολλύνουν, εννα μορφωθούν, εννα δουλέψουν τζιαι εννα φτάσουν στο ίδιο επίπεδο με τους “πολιτισμένους”

  Joshua, η πρόταση σου έν τζιαι εν αστεία, να υπενθυμίσω ότι πρίν τζιαιρό που ακούστηκαν κάτι φήμες για χορηγία στο 3ο κοπελλούι είσηεν πολλούς που εσπέυσαν να γκαστρωθούν αμάν αμάν.

 4. Ελατο χελιδονι, δεν συμφωνω.Πε μου μιαν υποαναπτυκτη χωρα που να φτασει μιαν πολιτισμενη? Μπορει μερικοι που τα πολλα εκατομυρια να καταφερουν να μορφωθουν και να πλουσιεψουν.Αλλα τα παιδια στες υποαναπτυκτες χωρες μεγαλωνουν μες τους δρομους,με το να πουλουν οτιδηποτε για να βγαλουν ψιχουλα.Αλλοι ζητιανευοντας,αλλοι κλευοντας κτλ.Οι γονιοι καταρχην στελνουν τα παιδια τους στους δρομους.Στην Ιορδανια εχει παρα πολλα παιδια που ζητιανευαν στους δρομους.Εχει παιδια που οι ιδιοι οι γονεις τα ακροτηριασαν και τα εβαλαν να ζητιανευουν.Αυτα σιγουρα δεν συμβαινουν σε πολιτισμενες χωρες.Αν οι υποναπτυκτες χωρες ηταν σαν τις πολιτισμενες τοτε δεν θα ειχαμε τοσους πολλους μεταναστες σε ολη την Ευρωπη. Ειδικα σε Ελλαδα και Κυπρο.

 5. άντρια

  δεν είναι κι άσχημο το γράψιμο σου…συνέχισε να γράφεις! εγώ τυχαία μπήκα (έψαχνα για καρναβαλίστικα) και διάβασα ένα κι άκόμη ένα και μετά ακόμη ένα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *